Какво е Google Cardboard?

Posted on Posted in За Google Cardboard

Google Cardboard са очила за виртуална реалност, които за разлика от Oculus Rift, Samsung Gear VR или HTC Vive не струват няколко стотин лева.

Виртуалната реалност е нещо ново и популярно, което просто не може да се опише с думи. Просто е яко. Много яко. И ако искате да усетите виртуалната реалност без да давате много пари Google Cardboard е вашето решение.

Единствената уловка е, че трябва да имате телефон с резолюция около 5 инча. 4.8, 4.9, 5.1, 5.2 пак стават, което донякъде е по-добре от Gear VR, който работи само с Galaxy S6, S6 Edge и Note 4.

Малко е трудно да се намери дали телефонът ви ще пасне перфектно, затова направихме (линк)списък(линк) с телефони, които са тествани и работят перфектно. И отново всичко, което е горе-долу 5 инча ще работи перфектно с версия 1 на Google Cardboard. Версия 2 поддържа телефони до 6 инча, но все още не я продаваме, защото производството излиза много скъпо. Разбира се, винаги можете да си купите версия 2 от чужбина, ако наистина ви трябва.

И накрая, но не на последно място, все пак има разлика между Cardboard и супер скъпите VR headset-ове. Колкото и да е това е картон с лещи, но ще ви даде супер добра представа за това какво е Виртуална реалност и заслужава ли си да дадете много пари за скъп VR headset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *