Как работи магнита на Google Cardboard?

Posted on Posted in Как работи

main-qimg-91a9e5086d0aa5f96a0e56dc45e148d7

Магнита на Google Cardboard работи по доста интересен начин. Както се досещате няма как да пипате екрана си, докато телефона ви е в Cardboard-a.

Телефоните имат различни сенсори. Един от тях се нарича Магнитометър. Той се използва, за да се правят приложения като компас или подобни, които засичат посоките. Знаете, че едното магнитче е отвътре и е неподвижно, а другото е отвън и може да се мести надолу. Това преместване надолу създава разлика в магнитното поле.

Казано накратко, благодарение на Магнитометърът, вашият телефон може да засече тази разлика в магнитното поле и програмист може да свърже тази разлика да е Клик бутон в приложението си.

Във версия 2 на Cardboard няма такъв магнит. Причината е, че не всички телефони имат магнитометър и все пак Cardboard 1 не е съвместим с телефони без магнитометър. Версия 2 работи с бутон, който докосва екрана и действа отново като Клик.

Нека да разгледаме и един интересен случай. Google Cardboard не би трябвало да поддържа Магнита за телефона Samsung Galaxy S3, но всъщност не е точно така. На S3 магнитометърът просто е от другата страна на телефона, съответно ако обърнете вашето Galaxy S3 наобратно всичко би трябвало да работи. Другият вариант е да преместите магнита от другата страна. И двата варианта би трябвало да работят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *